main logo
576

Donald Trump: Epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că există o teorie potrivit căreia epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară, odată cu creşterea temperaturilor, însă oamenii de ştiinţă îl contrazic, informează CNN.

Donald Trump: Epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară

Astfel, experţii în boli infecţioase care studiază acest noul tip de coronavirus susţin că poate exista o variaţie sezonieră a acestui virus, dar că acest lucru nu este obligatoriu şi nu a fost confirmat până în prezent, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

Mai mulţi specialişti au declarat pentru CNN că acest virus a fost studiat mult prea puţin pentru ca cineva să poată să facă astfel de afirmaţii.

„Există o teorie care spune că în aprilie, când se încălzeşte, căldura va reuşi să omoare virusul. Deci, încă nu ştim. Nu suntem încă siguri”, a declarat Trump vineri la Casa Albă.

Pe de altă parte, directorul Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), Robert Redfield, a explicat că nu este clar în acest moment dacă există variaţii de sezon în ceea ce priveşte noul tip de coronavirus şi a adăugat că este nevoie de mai mult timp pentru fi trasă o concluzie.

În Statele Unite au fost confirmate 15 cazuri de infecţie cu coronavirus până în prezent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării