main logo
1157

COVID-19: Macron anunță că pregătește o inițiativă împreună cu Trump

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat în noaptea de joi spre vineri că pregăteşte împreună cu preşedintele american Donald Trump şi cu alte ţări o „iniţiativă nouă majoră” în contextul pandemiei COVID-19.

COVID-19: Macron anunță că pregătește o inițiativă împreună cu Trump

La rândul ei, Casa Albă a informat că cei doi lideri au discutat și au convenit asupra importanţei unei cooperări strânse prin intermediul G7, G20 şi P5 (cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU) pentru a ajuta organizaţiile multilaterale, în special Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, să elimine rapid pandemia şi să-i reducă la minimum impactul economic, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

SUA şi Franţa se numără printre ţările cele mai afectate de pandemia COVID-19.

Noul coronavirus a ucis deja peste 24.000 de oameni în întreaga lume, dintre care două treimi în Europa, unde până joi seară fuseseră diagnosticate în jur de 275.000 de cazuri. Franța are peste 29.000 de cazuri și aproape 1.700 de morți.

La rândul lor, Statele Unite au devenit cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, depășind China ca număr de îmbolnăviri: sunt peste 85.400 de cazuri diagnosticate și aproape 1.300 de morți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării