main logo
998

Cine este Grigore Cobzac, candidatul independent la alegerile din Hâncești

Grigore Cobzac este singurul candidat independent înscris în cursa electorală la alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești.

Cine este Grigore Cobzac, candidatul la alegerile din Hâncești

Candidatul este pe poziția a șasea în buletinul de vot. De meserie este inginer-constructor, fiind și director adjunct la SRL „Digricom”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Grigore Cobzac a fost candidatul blocului ACUM în circumscripția Hâncești. Atunci, s-a clasat pe locul doi, fiind depășit de democratul Alexandru Botnari.

În perioada 2015-2018, Grigore Cobzac a fost deputat în Parlament, pe listele Partidului Liberal Democrat. 

A fost deputat și în legislatura anterioară, între anii 2010–2011, dar a renunțat la mandat în momentul în care a fost ales președinte al raionului Hâncești, funcție deținută până în 2015.

Până a deveni deputat, Grigore Cobzac a condus mai multe întreprinderi de stat, dar și firme proprii specializate în reparații și construcții.

Pentru perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019, candidatul declară venituri de peste 162 de mii de lei obținute din salariul de deputat, dar și de la SRL „Digricom”. 

De asemenea, declară pensia soției de peste 67 de mii de lei și venitul obținut din arenda unui teren agricol – peste două mii de lei.

Grigore Cobzac are în proprietate trei terenuri agricole și unul intravilan cu valoarea totală de peste 83 de mii de lei. 

De asemenea, deține o casă de locuit estimată la peste 718 mii de lei, un garaj și o construcție imobilă cu valoarea de 83 de mii de lei. Împreună cu soția dețin cote părți în două companii: „Digricom” și „Renerg”.

Candidatul s-a născut în anul 1959 în satul Cărpineni, raionul Hâncești. Este căsătorit și are un copil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării