main logo
2164

Zaharova, despre interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe: Lipsă de respect pentru propria istorie

Decizia Republicii Moldova de acum doi ani, prin care a interzis panglica „Sfântului Gheorghe” este una dintre „cele mai odioase și rușinoase manifestări ale regimului Sandu”, a comentat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe. Zaharova: Lipsă de respectFoto: TASS

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md.

„Asta este o manifestare de lașitate, de lipsă de respect pentru propria istorie, pentru propriul popor, pentru generațiile anterioare, adică, regimul Sandu numește asta un proiect european, poate că acesta este proiectul european - să distrugă propria idee a oamenilor despre istoria lor, despre demnitatea lor, identitatea națională, suveranitatea, independența, libertatea. Poate că acesta este un adevărat proiect european - demontarea identității naționale a Republicii Moldova și, bineînțeles, distrugerea statalității moldovenești”, a menționat Zaharova.

Aceasta a mai spus că moldovenii vor găsi o modalitate de sărbători „în mod adecvat” Ziua Victoriei.

În context, recent, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că oamenii legii vor documenta toate persoanele care vor purta panglica „Sfântului Gheorghe” și celelalte însemne ale războiului, interzise în Moldova.

Știri.md amintește că, pe data de 20 aprilie 2022, pe teritoriul R. Moldova a fost interzisă purtarea panglicii negru-oranj și simbolurile „V” și „Z”, care reprezintă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. 

Conform legii, pentru confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Persoanele juridice și cu funcții publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de la 9.000 până la 18.000 de lei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării