main logo
7256

Votum.md: 15.000 de voturi. Guvernul Sandu, preferat de internauți

Guvernul condus de Maia Sandu este legitim și e preferatul internauților. Cel puțin așa arată rezultatele unui sondaj efectual de platforma de cercetări sociologice independente Votum.md.

15.000 de voturi: Guvernul Sandu, preferat de internauți

Sondajul sociologic, lansat ieri, 12 iunie, pe site-ul Votum.md, demonstrează convingător că majoritatea internauților sprijină guvernul Maiei Sandu. 

Până acum, la sondaj au participat peste 15.000 de persoane. 

Puteți vota în sondajul de la finalul acestui material sau accesând acest link. 

Alte variante le scrieți în secțiunea pentru comentarii.

Astăzi, poziția actuală a „puterii duble” din Moldova este cea mai discutată temă de pe ordinea de zi. 

Coaliția dintre Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și blocul ACUM a provocat simpatia a 14.215 de utilizatori.

De remarcat că în rândul bărbaților, cel mai activ participă la vot cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 ani. Iar rata femeilor, care și-au exprimat opiniile cu privire la situația din țară este de doar 17,91% din numărul total de respondenți.

Printre cei care sprijină guvernul premierului Maia Sandu, principalul obiectiv al criticii a fost președintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. Potrivit comentatorilor, timpul PDM a trecut demult, iar Moldova trebuie să se elibereze de povara oligarhilor și a oficialilor corupți.

Potrivit sondajului, 866 de utilizatori consideră că guvernul Pavel Filip este legitim. Printre cei care au votat pentru cabinetul de miniștri, creat pe baza deciziei Curții Constituționale, majoritatea sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 ani.

De asemenea, este deosebit de important faptul că lupta împotriva „mafiei” a umbrit problemele tradiționale ale confruntării: limba, istoria, migrația populației și vectorul geopolitic al dezvoltării țării.

Reamintim, votarea pe Votum.md va dura până pe 14 iunie 2019.

Știri.md amintește că Parlamentul din Republica Moldova s-a convocat sâmbătă, la ora 13:00, într-o şedinţă, ignorând decizia Curţii Constituţionale de a fi dizolvat. 

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, a declarat că deciziile luate sâmbătă în Parlament reprezintă o încălcare a Constituţiei şi a acuzat Blocul ACUM şi PSRM de tentativă de uzurpare a puterii în stat.

Deputaţii socialişti şi cei din Blocul ACUM au numit în funcţie conducerea Parlamentului, în frunte cu Zinaida Greceanîi, şi au acordat votul de încredere Guvernului Maiei Sandu, care a şi depus jurământul. 

Însă, Curtea Constituţională a decis, într-o şedinţă rapidă, invalidarea alegerii Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Parlamentului şi că toate deciziile luate de Parlament sâmbătă şi cele care vor fi adoptate în continuare sunt neconstituţionale, inclusiv învestirea noului Guvern.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării