main logo
2803

Victor Chironda, candidatul Platformei DA pentru funcția de primar al Chișinăului

Candidatul Platformei DA pentru funcția de primar al municipiului Chișinău este Victor Chironda.

Chironda, candidatul Platformei DA la funcția de primar al ChișinăuluiFoto: Captură video

Anunțul a fost făcut de reprezentanții partidului în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md

„După mai multe discuții și consultări suntem bucuroși să anunțăm că am identificat cel mai potrivit candidat pentru funcția de primar general al Capitalei. Este vorba de Victor Chironda, expert recunoscut în domeniul dezvoltării urbane, cu experiență academică relevantă, ex-viceprimar al Chișinăului, activist civic. Așadar, candidatul Platformei DA pentru alegerile din Capitală este domnul Victor Chironda”, a anunțat președintele partidului, Dinu Plîngău.

„Pe lângă candidatura la funcția de primar general al Capitalei, pentru Platforma DA, obiectivul politic major la alegerile locale din municipiul Chișinău este obținerea unui rezultat care să ne permită constituirea unei fracțiuni solide în cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Doar având o fracțiune puternică în CMC vom putea apăra eficient interesele locuitorilor municipiului Chișinău și ale celor din suburbii”, a adăugat el.

Formațiunea susține că, împreună cu Victor Chironda, candidatul Platformei DA la Primăria Capitalei, partidul se angajează să desfășoare o campanie constructivă, pozitivă și orientată spre soluții concrete. „Vom avea doar promisiuni electorale argumentate, realiste și justificate. Totodată, Chișinăul și suburbiile au nevoie de o viziune strategică pe termen lung, un plan de modernizare a Capitalei. Anume acest aspect major ar putea să devină principala temă de campanie. Vă promitem că nu vom cădea în capcana populismului și demagogiei. Vom evita atacurile la persoană”, a adăugat Plîngău.

Potrivit liderului partidului, scopul este ca, după aceste alegeri locale, „Platforma DA să devină polul de atracție pentru toate forțele proeuropene extraparlamentare”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării