main logo
610

Usatîi: Suntem gata pentru orice colaborare cu noua guvernare

„Suntem gata pentru orice colaborare” cu noua guvernare, a declarat Renato Usatîi, în prima conferință de presă organizată de când a revenit în Republica Moldova.

Usatîi: Suntem gata pentru orice colaborare cu noua guvernareFoto: unimedia.md

Usatîi a spus că nu va critica deocamdată partidele de la guvernare și a dezmințit zvonurile că acesta va încerca să destabilizeze lucrul noilor autorități, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Usatîi a mai declarat că va încerca să se întâlnească cu Maia Sandu și Andrei Năstase.

Amintim că la 16 iunie curent, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost reținut de ofițerii PCCOCS la intrare pe teritoriul Republicii Moldova. După ce a fost dus la Procuratura PCCOCS, mandatul de arestare pentru 30 de zile i-a fost anulat, iar Usatîi a fost eliberat.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) această măsură a fost luată în contextul în care Usatîi „s-a prezentat benevol, (...) iar starea sănătății este una gravă”.

Renato Usatîi a fost dat în căutare de autoritățile din moldovenești, în octombrie 2016. Acesta este bănuit că ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău. Usatîi susţine însă că Gorbunţov ar fi cel care ar fi dorit să-l asasineze.

Ulterior, Usatîi a fost dat în căutare internațională.

De asemenea, la începutul lunii ianuarie 2019, în cadrul unei conferințe de presă, membrii Partidului Nostru au declarat că procurorii au deschis un nou dosar penal pe numele lui Usatîi, fiind învinuit de organizarea unei scheme frauduloase de introducerea a unei sume impunătoare de bani în Republica Moldova din Federația Rusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării