main logo
3510

Usatîi: Maia Sandu vrea alegeri parlamentare, dar e blocată de deputați

„Eu am pregătit scrisoare pe care o voi înainte președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și către toate fracțiunile din Parlament pentru ca ei să inițieze un referendum consultativ privind alegerile parlamentare anticipate și dacă Maia Sandu să-și dea demisia.”

Usatîi: Maia Sandu vrea alegeri parlamentare, dar e blocată de deputațiColaj: Știri.md

Declarația aparține liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a menționat că pentru a face acest referendum este nevoie doar de decretul președintelui, iar în așa fel, lucrurile vor fi mai simple și nu va fi nevoie pentru colectarea a 100.000 de semnături, transmite Știri.md.

„Eu am pregătit scrisoare pe care o voi înainte președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și către toate fracțiunile din Parlament pentru ca ei să inițieze un referendum consultativ privind alegerile parlamentare anticipate și dacă Maia Sandu să-și dea demisia. Pentru acest lucru este nevoie de decretul președintelui, pentru ca lucrurile să fie simplificate și să nu fie nevoie să strângem 100.000 de semnături. Argumentele pentru acest referendum consultativ sunt criza economică și tot haosul în care se află R. Moldova în ultimii trei ani. Pentru cei care nu mă cred uitați-vă la ultimele sondaje care arată că circa 70% din respondenți vor alegeri anticipate”, a spus Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a menționat că Maia Sandu și-ar dori alegeri parlamentare anticipate, însă ar fi blocată de către unii deputați.

„Din câte cunosc eu, Maia Sandu își dorește alegeri parlamentare anticipate, însă cumva este blocată de deputații din grupul Spînu pentru că ei vor să stea în Parlament până în iulie 2025”, a conchis Usatîi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării