Țuțu propune maraton. Munteanu: Fără trenirovkă și până la obed
Deputatul Partidului Democrat, Constantin Ţuţu, i-a propus fostului vicepreşedinte al Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, să se întreacă la un maraton, iar acesta i-a răspuns la provocare, însă a înaintat nişte condiţii.

Potrivit agenţiei infotag, discuţiile au pornit după ce Munteanu, fiind întrebat la o emisiune televizată dacă s-ar „bate" cu Ţuţu într-o circumscripţie electorală, a afirmat că nu vrea să „lupte fizic" cu el, dar ar alerga la un maraton de 42 km
Ţuţu a menţionat pe reţelele sociale că „a participat deja la maraton" şi i-a propus lui Munteanu „să aleagă locul şi timpul" pentru startul comun.
„Valeriu, probabil puţin mă cunoşti, dar maratonul de 42 km eu deja l-am alergat. Putem să ne întrecem oricând la ce vrei tu, chiar te pot învăţa şi să lupţi, atât în ring, cât şi în politică. În campania electorală spuneai doar că lupţi, nu te ascunzi, de ce acum nu lupţi pentru echipa ta, dar te ascunzi după Maia Sandu? (unul dintre liderii blocului politic ACUM - "I.")", a scris deputatul.
Potrivit lui, „spre deosebire de Munteanu", el „a luptat şi va lupta în continuare pentru echipa sa, pentru PDM".
„Oamenii s-au convins că tu (Munteanu - "I.") într-adevăr eşti un maratonist politic, ai reuşit cu brio să alergi din PL la blocul ACUM. În cariera ta politică ai reuşit să alergi după multe funcţii şi acum se pare că alergi deja după funcţia de deputat", a scris Ţuţu.
Munteanu, la rândul său, a acceptat provocarea şi a propus să alerge chiar în acest weekend, „fără nici un fel de „trenirovkă", iar maratonul să fie parcurs până la „obed", când se desfăşoară în mod normal astfel de acţiuni sportive".
„Pentru că eşti deputat şi vrei să mai fii deputat, iar una din principalele obligaţii ale deputaţilor este participarea activă la procesul legislativ, inclusiv prin creaţie legislativă, propun următorul exerciţiu intelectual: până să alergăm maratonul, în aceeaşi zi, de dimineaţă, sub ochii presei ne aşezăm la două calculatoare şi timp de o oră scriem fiecare câte un proiect de modificare a unui act legislativ, proiect de minim jumătate de pagină şi nota de argumentare de minim o pagină şi jumătate. Eu o să aleg pentru tine tema de modificare a legii, iar tu pentru mine. Dacă nu eşti de acord cu modificarea unor acte legislative, accept orice altă provocare similară de materie parlamentară, spre exemplu sesizări la Curtea Constituţională sau acţiuni de control parlamentar, că doar pentru asta sunt salarizaţi deputaţii? După încheierea exerciţiului, „operele" de creaţie legislativă le prezentăm presei pentru publicare", a spus Munteanu.
Potrivit lui, dacă democratul „nu acceptă în totalitate provocarea (intelectuală şi sportivă), orice fel de polemică pe Facebook trebuie încheiată".