main logo
367

Secretarul CEC: Alegerile locale sunt foarte importante pentru cetățeni

Secretarul Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, Maxim Lebedinschi, a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională Moldpres că alegerile locale reprezintă cel mai important proces electoral dintre Prut și Nistru.

Secretarul CEC: Alegerile locale sunt foarte importante pentru cetățeniFoto: știri.md

"Numărul mare de primari și consilieri raionali/municipali și consilieri comunali/orășenești fac ca alegerile locale să fie foarte importante pentru cetățenii moldoveni", afirmă Lebedinschi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Secretarul CEC a menționat că, până la data desfășurării alegerilor locale, 20 octombrie, listele electorale vor fi actualizate în baza Registrului de stat al alegătorilor pentru ca alegătorul să poată fi înscris numai într-o singură listă electorală și doar la o singură secție de votare. 

"La alegerile locale generale se aplică regula generală de participare la vot - conform domiciliului sau a reședinței valabile. Studenții și elevii își vor putea exercita dreptul la vot doar în localitatea în care își au domiciliul/reședința. Codul Electoral indică expres că militarii care își fac serviciul militar în termen nu participă la votul pentru alegerile locale", a specificat Maxim Lebedinschi.

La alegerile locale generale din 20 octombrie vor fi aleși 898 de primari, 11.580 de consilieri locali, 1.108 consilieri raionali și municipali și 10.472 de consilieri sătești/orășenești.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării