main logo
620

Sandu: Plahotniuc încearcă să încingă spiritele semănând frică

Lidera PAS, Maia Sandu, a comentat contraprotestul de azi din fața Guvernului, unde mai mulți tineri au bruiat flashmobul organizat de Blocul ACUM.

Sandu: Plahotniuc încearcă să încingă spiritele semănând frică

„(...) Dar guvernarea coruptă a decis să contracareze manifestaţia noastră paşnică, trimiţând ortaci agresivi, care au folosit limbaj violent la adresa noastră. Neavând soluţii politice pentru a ieşi din criza în care tot el a dus ţara, Plahotniuc încearcă să încingă spiritele în societate, semănând frică. Nu le va reuşi! Violenţa este semn de slăbiciune, nu de putere. Să fim uniţi şi să le dăm riposta. Să punem capăt acestei guvernări criminale!”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Reamintim că zeci de tineri dubioși și cu fețele acoperite au apărut în fața Guvernului și au strigat în gura mare cuvinte necenzurate. De asemenea, și fostul deputat din partea PD, Constantin Țuțu, a fost zărit în capul motocicliștilor veniți la contraprotestul Blocului ACUM. Anume aceștia au bruiat flashmobul arganizat în fața Guvernului, față de scumpirile la carburanți și cartofi.

Astăzi, 23 mai, reprezentanții Blocului ACUM au făcut un flashmob, fiind nemulțumiți de scumpirile la carburanți.

De asemenea, mai multe benzinării din țară au afișat, la data de 16 mai, prețuri mai mari pentru carburanți, unii petroliști majorând prețul vechi cu 5 la sută.

Creșterea prețurilor la produsele petroliere a ajuns în vizorul Consiliului Concurenței, care s-a autosesizat și a declanșat o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel.

Mai mult decât atât, la data de 21 mai, șoferii nemulțumiți de majorarea prețurilor la produsele petroliere au depus o petiție către Guvern, ANRE și Consiliul Concurenței. 

Astfel, aceștia au solicitat reducerea imediată a prețurilor, explicații despre metodologia calculului ultimei majorări, pedepsirea, în caz dacă se depistează, a vinovaților care ar sta în spatele unei înțelegeri de cartel și revizuirea metodelor de plată a impozitelor pe drumuri.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării