main logo
883

Sandu: Încă credem că Țurcan trebuie să lase funcția de președinte al CC

Prim-ministra Maia Sandu susține că blocul ACUM este încă de părerea că nou-alesul președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, trebuie să lase în această funcție o persoană fără trecut politic. Declarația a fost făcută pentru Radio Europa Liberă.

Sandu: Încă credem că Țurcan trebuie să lase funcția de președinte al CCFoto: Știri.md

„Noi în continuare credem că, pentru a nu afecta credibilitatea acestei Curți, președintele actual ar trebui să facă un pas în întâmpinarea cerințelor societății și să lase o persoană fără trecut politic să ajungă în această funcție”, a declarat șefa cabinetului de miniștri, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Maia Sandu a mai spus că în cazul Curții Constituționale intențiile au fost foarte bune, dar s-a întâmplat că s-a dat în bară. „Și un lucru este să convenim asupra conceptului legii, să adoptăm această lege și alt lucru este să punem în aplicare prevederile legii, pentru că uneori și atunci când intențiile sunt foarte bune se întâmplă că mai dăm în bară, așa cum s-a întâmplat în cazul Curții Constituționale. Provocări sunt foarte multe, important este să ne învățăm lecțiile și să nu mai greșim”, a menționat prim-ministra.

Amintim că înainte să fie înaintat drept judecător la Curtea Constituțională și să fie ales șef al instituției, Vladimir Țurcan a deținea funcția de deputat în Parlament din partea Partidului Socialiștilor. Alegerea lui în fruntea CC  provocat numeroase discuții atât în interiorul partidelor politice, cât și în societate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării