main logo
4353

România, gata să ofere 100 de milioane de euro. Sandu: Alt Guvern nu poate să obțină banii

Șefa Guvernului de la Chișinău, Maia Sandu, a vorbit astăzi la telefon cu omologul său de la București, Ludovic Orban de la care a primit asigurări că România este gata să acorde un credit de 100 de milioane de euro R. Moldova în 2020.

Sandu: Alt Guvern nu va obține asistența financiară din partea RomânieiFoto: știri.md

Asistență financiară din partea României ar urma să fie oferită și în anii următori, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Maia Sandu atenționează că, în cazul în care va fi demis Guvernul, asistența financiară din exterior ar putea fi întreruptă.

„Astăzi am vorbit cu prim-ministrul Ludovic Orban despre creditul pe care urma să-l obținem de 100 de milioane de euro, care vine doar pentru primul an și care trebuia să vină și în anii următori. Alt Guvern nu poate să-l obțină. Este vorba și despre asistența Uniunii Europene, Băncii Mondiale. 

Faptul că în cinci luni am reușit să aducem două miliarde de lei, bani din resurse externe, este cea mai clară dovadă că reformele noastre sunt autentice și sunt apreciate în exterior”, a spus Maia Sandu în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune.

Prim-ministra admite că în cazul în care va cădea Guvernul, partenerii externi ar putea întoarce spatele R. Moldova.

„Am discutat cu UE și despre un program nou care se numește „Satul European” prin care banii să meargă direct la administrația publică locală, dar tot se pot întâmpla doar cu un Guvern credibil. Partenerii au nevoie de dovezi clare că Guvernul face reforme și acest vot împotriva Guvernului nostru va însemna un vot împotriva reformei justiției, iar pentru UE reforma justiției este cea mai importantă”, a punctat Sandu.

Amintim că mâine, la ora 10:00, deputații se întrunesc în ședință pentru a dezbate moțiunea de cenzură înaintată de socialiști împotriva Guvernului Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării