main logo
695

Revenco: MAI a fost recunoscut drept furnizor de securitate în spațiul european

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a prezentat raportul de activitate pentru un an de mandat.

Revenco: MAI, recunoscut furnizor de securitate în spațiul european

Raportul a inclus realizările pe palierul ordine și securitate publică, gestionarea crizei refugiaților, Republica Moldova ca parte a ecosistemului european de securitate, siguranța în traficului rutier, digitalizarea serviciilor MAI, acorduri și parteneriate cu statele UE, prevenirea incendiilor și dezastrelor naturale, precum și protecția victimelor, în special a femeilor și copiilor, în fața violenței și abuzurilor, transmite Știri.md.

Potrivit ministrei, o realizare importantă în această peioadă este faptul că MAI a fost recunoscut drept furnizor de securitate în spațiul european.

"Astfel, noi, împreună cu celelalte state formăm o centură de securitate în spațiul europen. Aceasta se face prin abordarea la cel mai înalt nivel al platformei Afacerilor interne și de securitate a Uniunii Europene. Am lansat de curând un hub de securitate internă și managemnt al frontierei, aici la Chișinău, unde vor fi prezenți și reprezentanți ai structurilor de securitate din Europa.

Totodată, am semnat în timp acord Acordul dintre UE și R. Moldova privind activitățile desfășurate de Agenția Frontex. În continuare mizăm pe semnarea a noi acorduri care vor aduce un nivel mult mai mare de securitate pentru cetățenii noștri. Acest lucru ne demonstrează că vom putea face față acestor provocări dacă ne unim forțele și eforturile împreună cu partenerii noștri din spațiul european", a declarat Ana Revenco.

Amintim că Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit în data de 6 august 2021. Până acum au avut loc două remanieri. Este vorba despre fostul vicepremier pe Reintegrare, Vladislav Kulminski și ex-ministrul Viorel Gherciu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării