main logo
448

Reprezentant al UE: Vom continua să monitorizăm situația din Moldova

UE va continua să monitorizeze vigilent evoluţia situaţiei în Moldova, susţine Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini.

Reprezentant al UE: Vom continua să monitorizăm situația din Moldova

Potrivit agenţiei Infotag, luni, la o conferinţă de presă după şedinţa Consiliului UE pentru Afaceri Externe, ea a menţionat că "Uniunea Europeană a urmărit îndeaproape situaţia din republică în ultimele zece zile şi salută transferul paşnic al puterii potrivit rezultatelor alegerilor parlamentare", transmite Știri.md.

Referindu-se la dezgheţarea asistenţei macrofinanciare acordate Moldovei, politicianul a afirmat că "pentru a beneficia de susţinerea deplină din partea UE, Moldova trebuie să lucreze la implementarea agendei Acordului de Asociere şi a agendei interne de reforme".

"Aceste condiţii sunt legate nu de insistenţa Uniunii Europene, ci de aspiraţiile poporului Moldovei de a vedea schimbări spre bine", a spus Mogherini.

Ea a confirmat că vizita la Chişinău a Comisarului european pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, va avea loc "peste câteva zile" şi speră că şi autorităţile moldoveneşti vor efectua în curând o vizită la Bruxelles pentru a discuta agenda Acordului de Asociere şi DCFTA.

Întrebată despre consensul în privinţa Moldovei, atins de UE, SUA şi Rusia, Mogherini a spus că acesta este "un exemplu bun".

"Vom continua să monitorizăm îndeaproape ceea ce se întâmplă în Republica Moldova şi îndemnăm noul Guvern să pună în practică pachetul extins de reforme", a spus Mogherini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării