main logo
12104

Remanieri în Guvern: Membrii care demisionează și cine îi va înlocui

Ședința de astăzi a Executivului a debutat cu o serie de remanieri, așa cum s-a vehiculat anterior.

Remanieri în Guvern: Membrii care demisionează și cine îi va înlocui

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a demisionat, iar locul acestuia a fost luat de actualul deputat PAS, Dumitru Alaiba, transmite Știri.md.

„El (n.r. - Dumitru Alaiba) va avea drept priorități concentrarea pe de reglementare, ușurarea serviciilor pentru antreprenori și activități antreprenoriale, comunicarea cu antreprenorii în această perioadă, ca să vedem cum funcționează mecanismele de compensare. Evident, tot ce ține de comunicarea cu publicul pe domeniul economic și prelungirea acestor programe demarate, a declarat Natalia Gavrilița.

Și Ministerul Mediului va avea un nou ministru. Este vorba despre secretara de Stat de la Mediu, Rodica Iordanov.

Totodată, a fost anunțată și demisia directorului Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac. Locul acestuia va fi luat de Alexandru Musteață. Gavrilița a precizat că acesta nu este rudă cu Alexandru Musteață, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Tot astăzi, Andrei Muntean a fost eliberat din funcția de director adjunct al Agentiei Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologii a Informației, din data de 25 noiembrie. În această funcție a fost aprobată candidatura Silviei Pojoga, care pe lângă funcția de director adjunct al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologii a Informației pe care o va deține pe un termen de 4 ani, va deținere și funcția de director până la desemnarea unui nou director al Agenției.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a precizat că vor urma și alte numiri în instituțiile subordonate Guvernului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării