main logo
311

PSRM: Am desfășurat întâlniri cu 400.000 de alegători din țară

Din 25 ianuarie, de la lansarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Partidul Socialiştilor a desfăşurat întâlniri cu 400.000 de alegători din întreaga ţară.

PSRM: Am desfășurat întâlniri cu 400.000 de alegători din țară

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, dedicată situaţiei din Moldova, transmite Știri.md.

Ea consideră că la întâlniri "are loc un dialog reciproc, un schimb de opinii şi oamenilor li se explică anumite prevederi ale programului partidului".

Ea a acuzat "spoilerii partidului de guvernământ" de folosirea resurselor administrative, distribuirea cadourilor electorale alegătorilor şi defăimarea concurenţilor.

"Dar acest lucru este puţin probabil să-i ajute să atragă simpatia cetăţenilor", susţine Greceanîi.

Juristul PSRM, Fadei Nagacevschi, a atras atenţia la "utilizarea masivă a resurselor administrative de către autorităţi, la mituirea alegătorilor, atacurile asupra socialiştilor", precum şi la decizia CEC, care a avertizat PSRM pentru utilizarea Preşedintelui RM ca resursă administrativă. El a subliniat că toate atacurile concurenţilor vor fi contestate în instanţă.

Secretarul partidului pentru ideologie, Ion Ceban, şi-a exprimat opinia că, în activitatea sa agitaţională, Partidul Democrat "terorizează angajaţii instituţiilor de stat şi intimidează agenţii economici".

"Îndemnăm cetăţenii să nu acorde atenţie la ceea ce se întâmplă, să vină la vot şi să facă o alegere de sine stătătoare, fără a ţine seama de dezinformarea diseminată", a spus el.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, consideră că "PDM încurajează activitatea provocatoare a partidului spoiler al lui Ilan Şor".

"PDM exercită presiuni asupra funcţionarilor publici prin intermediul funcţionarilor pe care îi controlează. Acest lucru este inacceptabil, aşa cum nu pot fi considerate legitime acţiunile autorităţilor privind limitarea dreptului locuitorilor din Transnistria de a alege. Ştim despre decizia scandaloasă de a muta secţiile de vot departe de regiune. Şi mai greşită este decizia de a deschide pe teritoriul Rusiei doar 11 secţii, în condiţiile în care se ştie că în această ţară muncesc peste 500 de mii de moldoveni. Concetăţenii noştri sunt excluşi din procesul electoral. Este inacceptabil şi ceea ce se întâmplă în SUA, unde secţiile de votare vor fi deschise în incinta bisericilor baptiste cu influenţa evidentă a unui candidat electoral. Pe de altă parte, în Canada, unde locuiesc ze ci de mii de cetăţeni moldoveni, va fi deschisă doar o singură secţie de vot. Apar întrebări referitor la legitimitatea viitoarelor alegeri", a explicat socialistul. 

Socialiştii vor prezenta toate datele colectate în timpul campaniei electorale vineri, la ultima conferinţă de presă dedicată cursei electorale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării