main logo
784

Promo-LEX: Până la ora 08:30 au fost raportate 56 de incidente

Asociația Promo-LEX a susținut o conferință de presă cu tema: „Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie 2019: Deschiderea secțiilor de votare.

Promo-LEX: Până la ora 08:30 au fost raportate 56 de incidenteFoto: știri.md

Constatările observatorilor Promo-LEX privind desfășurarea scrutinului până la ora 08:30, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Misiunea Promo-Lex a recepționat 56 de rapoarte de incidente, până la 08:30.

O secție de votare din Chișinău și-a deschis ușile cu o întârziere de 40 de minute, însă niciun alegător nu a depus vreo plângere precum că nu a putut să-și exercite votul.

Una dintre cele mai frecvente rapoarte ține de materialele de publicitare în raza de 100 m de la secția de votare. În mai multe localități au fost identificate afișe electorale, bannere și alte tipuri de publicitate.

Printre alte raportări se enumeră: secțiile de vot nu erau sigilate corect, camerele nu funcționau, buletinele nu erau păstrate într-un loc sigur, datele personale ale alegătorului nu coincideau, prezența persoanelor la secțiile de vot erau fără acreditare.

Știri.md amintește că pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3.761 persoane, iar pentru 11.580 de mandate de consilier – 50.410 persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării