main logo
3559

Primarul unui sat din raionul Anenii Noi a intrat în greva foamei

Primarul din satul Merenii Noi, Anenii Noi, a intrat în greva foamei, în semn de protest față de fărădelegile comise de unii consilieri.

Primarul unui sat din raionul Anenii Noi a intrat în greva foamei

Andrei Druzi acuză aleșii locali de blocarea tuturor inițiativelor sale pentru a-i sabota activitatea și într-un final, pentru a-l discredita în fața sătenilor, care și-au dat votul pentru el la alegerilor locale din 2019, transmite Știri.md

“Mai mulți consilieri locali s-au adresat la mine cu rugămintea de a găsi o companie de audit care să facă verificări la întreprinderea municipală “Servcom”. Nu a fost ideea mea, ci a consilierilor locali, care au și purtat discuțiile cu reprezentanții companiei. În urma negocierilor, directorul întreprinderii municipale a demisionat, iar consilierii locali mă învinuiesc pe mine de faptul că aceasta a plecat din funcție. În prezent, activitatea întreprinderii este blocată”, a declarat Andrei Druzi.

Potrivit primarului, din cauza blocării activității întreprinderii care este prestatoare de servicii de apă și canalizare, câteva străzi din sat au rămas fără apă. Totodată, din cauza temperaturilor scăzute, a existat pericolul înghețării conductelor. Edilul spune că din fericire, sătenii au semnalat problema la timp, iar el a reușit să o soluționeze. 

“Muncitorii au deconectat pompele, ca un act de sabotaj, care va fi discutat mâine în cadrul comisiei administrative”, a spus Andrei Druzi. 

Primarul mai declară că tot din cauza consilierilor locali nu poate aduce în sat investitori. În ultima încercare obstrucționată este vorba de un agent economic care a vrut să investească în localitate 2 milioane de euro. Aleșii locali s-au opus când a venit vorba de oferirea în arendă a unui lot de pământ, pe care întreprinderea a vrut să deschidă un parc de panouri fotovoltaice. Astfel, satul a pierdut aproximativ 200 de mii de lei, care anual puteau ajunge în bugetul localității, pentru arendă

Andrei Druzi califică acțiunile aleșilor locali drept o încercare de intimidare a sa și de discreditare în fața localnicilor. Drept urmare, în semn de protest, el a declarat greva foamei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării