main logo
974

Posturi ilegale în Transnistria: Deputații PSRM-PD ignoră audierea lui Lesnic

Parlamentul a respins inițiativa Platformei DA privind audierea vicepremierului pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în legătură cu instalarea în Zona de Securitate a posturilor ilegale de autoritățile separatiste de la Tiraspol.

Posturi ilegale în Transnistria: Deputații ignoră audierea lui LesnicFoto: deschide.md

Inițiativa a fost susținută de numai 37 de deputați din cei peste 80 prezenți la ședință, transmite Știri.md cu referire la deschide.md

"În Zona de Securitate a R. Moldova se întâmplă lucruri grave. Separatiștii transnistreni ocupă teritoriile lejer sau sunt oferite de către Igor Dodon. Au apărut posturi ilegale 37 sau 40. Ieri am primit informația că au apărut grupuri mobile ale armatei transnistrene în zona Copanca, Hagimus, Fârlădeni și Talmaza din Ștefan Vodă”, a declarat deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan.

În replică, deputatul PDM, Alexandru Jizdan, a declarat că afirmațiile lui Moțpan sunt populisme.

„Eu am verificat problema Copanca, am fost la fața locului, m-am documentat și o să merg și astăzi în teritoriu, vă invit să mergeți cu mine, domnule Moțpan. Nu veniți aici cu populisme, aveți o singură declarație până astăzi. Am ieși și eu și doamna Lesnic în briefing și nu strigați atâta în Parlament că sunteți cel mai patriot”, a declarat Alexandru Jizdan. 

Amintim că regimul separatist de la Tiraspol a instalat 37 de puncte de control ilegale în Zona de Securitate sub pretextul măsurilor împotriva pandemiei COVID-19. 

Autoritățile de la Chișinău au solicitat în nenumărate rânduri ridicarea respectivelor posturi ilegale și a îndemnat membrii formatului 5+2 să se sesizeze în legătură cu această problemă. Tiraspolul susține, încă de la instalarea acestor posturi, că acestea au numai scopuri sanitare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării