main logo
12895

Platon: Stamate a refuzat să susțină venirea lui Litvinenco la PG

Olesea Stamate a demisionat după ce a refuzat să susțină modificarea unei legi care îi va permite lui Sergiu Litvinenco să fie numit în funcția de procuror general.

Platon: Stamate a refuzat să susțină venirea lui Litvinenco la PGColaj: știri.md

Despre aceasta a scris Veaceslav Platon pe pagina sa de Telegram, care a menționat că decizia acesteia a fost luată pe „emoții”, transmite Știri.md.

„Deci, care este motivul demisiei lui Stamate din funcția de președintă a Comisiei Juridice a Parlamentului?

Potrivit informațiilor mele, la o întâlnire a fracțiunii la Președinție, grupul lui Recean, la care s-a alăturat Litvinenco, a început să promoveze o altă modificare, deja a suta, a legii cu privire la Procuratură. În special, au dorit să înlăture din lege cerința unui candidat la funcția de procuror general de a nu participa la formațiuni politice în ultimii trei ani. Acest lucru a fost împins special pentru Litvinenco. O altă parte a fracțiunii, susținută și de Maia Sandu, se opune procurorului român. Stamate s-a indignat.

Legile nu pot fi modificate pentru a se potrivi unei anumite persoane. Și cu atât mai mult pentru a numi o figură angajată politic. Cineva chiar a sugerat în glumă adăugarea legii, ca o condiție pentru numirea procurorului general, ca numele său de familie să înceapă cu litera „L” și să se termine cu „vinenco”. Stamate însă a pierdut în această dispută și și-a anunțat demisia pe emoții. Este surprinzător că cineva din PAS mai are principii”, a scris Platon pe canalul său de Telegram.

Știri.md amintește că președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a anunțat că va demisiona din această funcție, începând cu data de 1 februarie. Deputata PAS susține că intenționează să se concentreze mai mult pe creația legislativă, renunțând la procesele organizaționale.


Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării