main logo
1163

Plahotniuc a depus o nouă declarație de venit. Ce a vândut ex-democratul

Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a depus pe 29 august la Autoritatea Națională de Integritate declarația de avere, obligatorie la demisia dintr-o funcție publică.

Plahotniuc a depus o nouă declarație de venit. Ce a vândut ex-democratulFoto: trm.md

Peste două săptămâni, pe 13 septembrie, acesta a depus o nouă declarație, în care a indicat că și-a vândut cele patru mașini și imobilele din centrul Capitalei, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Potrivit noului document depus la ANI, Vladimir Plahotniuc a primit în anul curent aproape 40.000 de lei din salariul de deputat, bani care nu erau indicați în actul semnat la sfârșitul lunii august.

Acesta a mai indicat venituri de 556.000 de dolari dividente de la „Vanguard International LTD”. În noul act nu a mai fost trecut venitul de peste patru milioane de lei obținut din returul capitalului social la „Prime Management”.

Vladimir Plahotniuc i-a vândut trei imobile finului său Andrian Candu: unul cu 4,7 mil lei, altul cu 1,1 mil lei și cel de-al treilea cu 400.000 de lei.

Toate cele patru mașini pe care le avea în proprietate le-a vândut lui Pavel Grosul: două autoturisme de marca „Mercedes” la un preț de 1.124.000 lei fiecare. Alte două mașini, Vladimir Plahotniuc le-ar fi vândut la un preț mult mai mic față de costul indicat în declarația anterioară de avere.  

Un „Mercedes” de model „S600 MAYBACH”, care a fost cumpărat în 2017 cu peste 10 milioane de lei l-ar fi vândut cu 1,9 mil lei, iar alt „Mercedes” de model „S600L” cumpărat în 2010 cu 1,4 mil lei l-a cedat cu 400.000 lei.

Bunurile valoroase au rămas în proprietatea lui Plahotniuc. Este vorba despre echipament sportiv, tehnică video, seturi de mobilă și un pian, toate împreună valorând peste jumătate de milion de euro.

Vladimir Plahotniuc a indicat mai mulți bani în conturi bancare: aproape 740.000 de dolari și 100.000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării