main logo
879

PL despre declaraţiile Maiei Sandu: Absurde şi iraţionale

Partidul Liberal (PL) califică drept "absurde şi iraţionale" declaraţiile prim-ministrului Maia Sandu pentru presa rusă precum că "unirea Moldovei cu România este subiect de speculaţii care dezbină societatea".

PL despre declaraţiile Maiei Sandu: Absurde şi iraţionaleFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un comunicat al PL, liberalii afirmă că "un adevăr istoric care este promovat nu poate fi catalogat nicidecum drept speculaţie", transmite Știri.md.

"Pe lângă faptul că avem "o istorie comună, cultură, legături strânse de rudenie", aşa precum aţi declarat, vă mai aducem aminte, repetat, că suntem două state româneşti, care trebuie să se regăsească împreună în România Mare, la fel precum au fost", consideră PL.

Partidul este convins că unirea cu România este "un crez şi un drept al românilor basarabeni şi nimeni nu poate oprima acest fapt". 

"Dumneavoastră sunteţi adepta statalismului şi credeţi în prosperarea RM, care este un stat artificial creat de Ribbentrop şi Molotov, însă asta nu se va realiza fără Unirea cu România, ştiţi bine asta, şi, mai devreme sau mai târziu o să vă convingeţi de acest fapt", consideră liberalii.

PL condamnă declaraţiile Maiei Sandu, "care nu sunt demne de un prim-ministru".

În ajun,într-un interviu pentru agenţia rusă TASS, Sandu a spus că Moldova şi România au multe în comun, precum "o istorie comună, cultură, legături strânse de rudenie etc., însă politicienii speculează pe subiectul unirii cu România, fapt ce duce la dezbină societăţii".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării