main logo
353

Pavel Filip, la întrevedere cu delegaţia franceză. Subiectele abordate

Preşedintele PDM, Pavel Filip, în componenţa fracţiunii PDM, a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia franceză, condusă de Amelie de Montchalin, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene în cadrul Guvernului Franţei.

Pavel Filip, la întrevedere cu delegaţia franceză. Subiectele abordateFoto: tvrmoldova.md

La întâlnire au mai participat preşedintele fracţiunii, PDM, Dumitru Diacov, şi deputata Svetlana Rotundu, membră a grupului de prietenie Republica Moldova-Franţa, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md

„Partidul Democrat trece printr-un proces de reformare şi îşi va consolida poziţiile în calitate de forţă politică importantă în viaţa politică a Republicii Moldova. Fiind o fracţiune cu 30 de mandate în Parlament, vom fi o opoziţie constructivă, astfel încât să mobilizăm actuala guvernare”, a spus Pavel Filip.

Totodată, preşedintele PDM s-a referit la momentul politic actual şi a atenţionat că „sub paravanul depolitizării are loc de fapt politizarea instituţiilor statului şi răfuiala cu oponenţii politici, lucru inadmisibil într-un stat democratic”, se spune într-un comunicat al democraţilor. Pavel Filip a precizat că actuala situaţie politică din Republica Moldova trebuie privită în complexitate.

Potrivit comunicatului PD, Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene în cadrul Guvernului Franţei, Amelie de Montchalin, a relevat că Partidul Democrat din Moldova are o ancorare istorică europeană, orientată spre valorile europene şi statul de drept. Oficialul francez a accentuat importanţa promovării în Republica Moldova a reformelor în justiţie, a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii şi privind problema transnistreană, relevând necesitatea soluţionării acesteia, în baza integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării