main logo
599

Pavel Filip, convins că privatizarea companiei Air Moldova este un pas corect

Prim-ministrul Pavel Filip este convins că privatizarea companiei "Air Moldova" este un pas corect.

Pavel Filip, convins că privatizarea Air Moldova este un pas corect

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat joi seara într-o emisiune televizată.

"Sunt sigur că acest lucru a fost făcut în cadrul legal. Noi trebuia să rezolvăm această problemă, deoarece managementul companiei lăsa mult de dorit, erau probleme mari", a spus Filip.

El a menţionat că problemele au început mai de mult, când compania se afla în structura Ministerului Transporturilor, care era condus de reprezentanţii Partidului Liberal, transmite Știri.md.

"Chiar şi în calitate de prim-ministru, cu greu primeam informaţii despre activitatea economică. Ministrul de pe atunci nu prea dorea să colaboreze şi să-mi ofere informaţii. În acelaşi timp, colegii îmi spuneau că lucrurile nu merg bine în această companie. Am fost nevoit chiar să trimit inspecţia financiară pentru a obţine cifrele care nu m-au bucurat deloc", a spus prim-ministrul.

El şi-a exprimat speranţa că, după privatizarea companiei, lucrurile vor merge mai bine, "Air Moldova" se va dezvolta şi va oferi servicii de calitate.

Răspunzând la întrebări, şeful Cabinetului de miniştri a subliniat că "nu se poate produce o nouă fraudă bancară similară furtului miliardului de dolari din sistemul bancar" datorită măsurilor luate de Guvern.

"Sistemul bancar este puternic acum. Am consolidat Banca Naţională, iar acum astfel de fraude nu pot fi repetate în Republica Moldova. Ştiu că mulţi au fost condamnaţi, sunt convins că toţi vor fi traşi la răspundere pentru încălcări, dar aceasta este deja lucrul procuraturii", a declarat premierul.

Referindu-se la garanţiile financiare oferite de Guvern Băncii Naţionale, Filip şi-a exprimat convingerea că "Guvernul a luat măsurile necesare pentru stabilizarea sectorului bancar".

"Dacă nu am fi recurs la datoria publică, nu am fi primit nici un grant, fapt care ne-a arătat mai târziu că granturile erau cu mult mai mari decât suma transferată în datoria publică. Dacă am fi spus că suma de 600 de milioane pe an nu va fi transferată la datoria publică, aceasta ar fi însemnat să nu primim granturi în valoare de aproape 2 miliarde de lei, ceea ce ar însemna că punem pe umerii cetăţenilor 2 miliarde", a spus Pavel Filip.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării