main logo
377

Partidul Comunist din Transnistria nu va participa la alegerile din 24 februarie

Partidul Comunist din Transnistria (PCT) a respins informaţia care a apărut în reţelele sociale despre intenţia sa de a participa la alegerile pentru Parlamentul Moldovei din 24 februarie.

Partidul Comunist din Transnistria nu va participa la alegeri

Potrivit agenţiei Infotag, în declaraţia Comitetului Central al PCT în această privinţă se arată că Partidul Comunist "a stat mereu pe poziţii patriotice şi pledează pentru consolidării statalităţii transnistrene şi integrarea cu Rusia", transmite Știri.md.

„Comuniştii transnistreni întotdeauna au apărat şi apără ideile dreptăţii sociale, drepturile muncitoreşti, politice şi sociale ale oamenilor, principiul egalităţii tuturor cetăţenilor în faţa legii. O asemenea politică a PCT provoacă ura şi teama oligarhilor, care se află astăzi la guvernare. Şi tocmai aceasta explică atacurile clevetitoare constante asupra comuniştilor transnistreni şi aliaţilor acestora", consideră Comitetul Central al PCT.

El a reamintit că „a trecut mai mult de jumătate de an de când liderul comuniştilor transnistreni, deputatul Sovietului Suprem, Oleg Horjan, a fost arestat şi apoi condamnat fiind nevinovat, mulţi comunişti şi cetăţeni transnistreni au fost supuşi urmăririi penale doar pentru că erau prezenţi la întâlnirea cu deputatul".

Autorii declaraţiei au subliniat că Partidul Comunist din Transnistria "nu îşi va înainta candidaţii pentru funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi nu va participa la campaniile electorale pentru anumiţi candidaţi".

Comitetul Central al PCT este sigur că „poporul moldovean va putea să facă de sine stătător alegerea potrivită şi va înainta cei mai vrednici reprezentanţi în parlamentul ţării lor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării