868
0
Parlamentul: CNA, ARBI și PA să investigheze urgent frauda bancară
868
0

Deputații au aprobat o hotărâre de Parlament, prin care înaintează o serie de recomandări către Centrul Național Anticorupție (CNA), Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infrancționale (ARBI) și Procuratura Anticorupție (PA), pentru examinarea de urgență a fraudei bancare, cu identificarea persoanelor responsabile de această fraudă și atragerea lor la răspundere.

Foto: stiri.md

„R. Moldova a fost bulversată de o fraudă nemaivăzută în istoria sa, când un grup de persoane, într-un mod barbar, au sustras din sistemul bancar al R. Moldova zeci de miliarde de lei. 

Spre regret, procesul de identificare și atragere la răspundere conform legii a celor ce se fac vinovați de frauda bancară este suficient de lent pentru a fi considerat ca nesatisfăcător”, notează autorii proiectului, deputații Vlad Batrîncea și Vladimir Țurcan, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Mai exact, deputații solicită instituțiilor respective să indisponibilizeze bunurile infracționale, urmare a devalizării sistemului bancar. Totodată, autoritățile sunt îndemnate să înainteze acțiuni civile în interesele statului pentru recuperarea prejudiciilor aduse R. Moldova în urma devalizării sistemului bancar.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter