main logo
875

Omul de afaceri Veaceslav Platon a depus plângere la CtEDO

Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare cu executare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, s-a adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO), anunță avocații săi.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a depus plângere la CtEDOFoto: rise.md

Platon s-a plâns în instanță că au fost încălcate drepturile omului atunci când l-au judecat și l-au încarcerat, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Totodată, în Ucraina a fost deschis un dosar penal pentru extrădarea ilegală a lui Veaceslav Platon din statul vecin. Avocații săi vor organiza astăzi, la ora 14:00, o conferință de presă în cadrul căreia vor anunța mai multe detalii.

Amintim că Platon cere autorităților ucrainene să-i tragă la răspundere pe mai mulți oficiali care ar fi decis extrădarea sa în R. Moldova în anul 2016. El se plânge pe acțiunile fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko, care ar fi acționat la cererea  politicianului Vladimir Plahotniuc, dar și pe acțiunile procurorului general al Ucrainei, Iurii Luțenko și șefului Serviciului de Securitate, Vasilie Grițak.

Potrivit avocaților lui Platon, extrădarea în R. Moldova ar fi fost ilegală pentru că omul de afaceri este cetățean al Ucrainei, iar statul vecin nu-și extrădează cetățenii, potrivit legislației.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării