main logo
9008

Olesea Stamate explică de ce i-a fost redusă pedeapsa lui Vlad Filat

Ministrul Justiţiei, Olesea Stamate susţine că reducerea termenului de detenţie într-un dosar este discreţia instanţei de judecată.

Ministrul Justiției explică de ce i-a fost redusă pedeapsa lui FilatColaj: Știri.md

Astfel şefa de la Justiţie a comentat reducerea termenului fostului prim-ministru Vlad Filat. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la Tvr Moldova, transmite Știri.md

„Oricine este deţinut în aceste condiţii, pentru că legea prevede posibilitatea de recalculare a termenului de ispăşire a pedepsei, poate aplica la acest mecanism. Acest mecanism a fost aplicat nu doar în cazul lui Filat. 

Poate a fost aplicat în cazuri care au fost mai puţin vizibile publicului, dar el a fost aplicat. 

Încurajez de fiecare dată şefii penitenciarelor, când am discuţii cu ei, să fie mai insistenţi şi să ajute deţinuţii să aplice acest mecanism, deoarece noi avem şi o problemă cu suprapopularea penitenciarelor, în afară de condiţii inumane”, a completat Stamate.

Olesea Stamate a mai spus că Republica Moldova ar urma să aibă un penitenciar la standarde internaţionale în anul 2022.

La 30 iulie 2019, Judecătoria Chişinău a pronunţat o încheiere prin care a constatat că Vladimir Filat a fost deţinut în „condiţiile inumane şi degradante”, între 23 octombrie 2015 şi 30 iulie 2019, şi a recompensat aceste prejudicii prin reducerea cu 682 de zile a pedepsei cu închisoarea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării