main logo
752

Noi disensiuni în alianța de Guvernare. Filip: Nu vrem anticipate

Actualul lider al Partidului Democrat consideră că în Republica Moldova nu vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8.

Noi disensiuni în alianța de Guvernare. Filip: Nu vrem anticipateFoto: știri.md

„În primul rând, dacă ar fi să judecăm logic, eu cred că și unii și alții se gândesc cam cum ar arăta configurația următorului Parlament, noi vedem măsurările, noi vedem sondajele.

Avem formațiuni politice în Parlament care nu-și doresc alegeri anticipate pentru că nu vor reveni în Parlament... cei care judecă logic, nu-și vor dori alegeri anticipate, asta este judecata mea”, a declarat Pavel Filip, transmite Știri.md cu referire la paranteze.md.

Acesta a declarat prompt că democrații nu-și doresc alegeri anticipate, iar politicienii nu trebuie să admită alegeri anticipate pentru că atunci va fi o catastrofă pentru R. Moldova.

La mesajul transmis câteva zile în urmă de către premierul Ion Chicu că, imediat după alegerile prezidențiale, el ca prim ministru va face totul ce depinde de el ca să declanșeze procedura de organizare a alegerilor anticipate, Filip a răspuns:

„Nu este prima declarație, pare-mi-se a mai făcut o declarație referitor la dizolvarea Parlamentului. M-a mirat și pe mine această declarație, nu știu ce ascunde în spate, dar nu este prerogativa primului ministru și atât mai mult, primul ministru nu prea poate face multe pentru dizolvarea Parlamentului și în principiu, Guvernul este o emanație a Parlamentului” .

Amintim că și preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a subliniat anterior că "Parlamentul ar trebui dizolvat şi ar trebui convocate alegeri parlamentare anticipate", promiţând "propunerea unei căi legale" în acest sens, "astfel încât noul preşedinte, după preluarea funcţiei, să nu aibă altă soluţie decât să semneze un decret privind dizolvarea Parlamentului şi convocarea alegerilor anticipate".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării