main logo
7134

Natalia Morari: Interdicția în UE, o răzbunare personală a Maiei Sandu

Jurnalista și fosta candidată la funcția de președinte al Republicii Moldova, Natalia Morari, susține că interdicția de intrare în Uniunea Europeană, impusă recent pentru trei cetățeni moldoveni, ar fi fost determinată de „resentimentele personale” ale președintelui R. Moldova, Maia Sandu.

Natalia Morari: Interdicția în UE, o răzbunare personală a Maiei SanduImagine simbol

„Sunt sigură că solicitarea a venit de la Chișinău, de la Maia Sandu. Aceasta este rezultatul marii resentimente a președintelui față de activitățile mele jurnalistice. Am rămas una dintre puținele voci critice. Așa cum l-am criticat pe Plahotniuc înainte, la fel fac și acum”, a spus Natalia Morari, în cadrul unei emisiuni, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

Ea a acuzat actuala guvernare că limitează libertatea presei, menționând închiderea a 15 posturi TV și presiuni asupra jurnaliștilor critici: „Aproape toți jurnaliștii critici au fost obligați să tacă. Au mai rămas doar câțiva dintre noi pe YouTube, dar continuăm să spunem adevărul”.

Potrivit jurnalistei, interdicția a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Externe al României. Ea afirmă că a transmis o solicitare oficială către instituție și așteaptă un răspuns, care ar putea veni în termen de până la 30 de zile.

„Am aflat din surse sigure că sunt într-adevăr unul dintre cei doi cetățeni ai Republicii Moldova de pe listă, alături de primarul orașului Chișinău, Ion Ceban”, a adăugat Morari.

Printre cele trei persoane vizate de această măsură s-ar afla și fostul prim-ministru Vasile Tarlev, actual lider al Partidului Viitorul Moldovei. Acesta însă a declarat că nu a primit nicio notificare oficială privind o eventuală interdicție.

Deocamdată, reprezentanții Președinției nu au venit cu o reacție la acuzațiile Nataliei Morari.

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe al României a confirmat interdicțiile aplicate primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, de a intra pe teritoriul statului român. „Din motive ce țin de considerente de siguranță națională, România a dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul național pentru domnul Ion Ceban și pentru încă doi cetățeni ai Republicii Moldova. Decizia este de resortul instituțiilor competente din România, în conformitate cu reglementările în vigoare în materie”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Într-o declarație publică, Ceban a respins acuzațiile și a reclamat orchestrarea unei campanii politice murdare împotriva sa din partea guvernării de la Chișinău, în frunte cu președinta Maia Sandu și PAS.

Primarul și blocul politic din care face parte susțin că acțiunea are la bază un efort concertat al instituțiilor statului sprijinite de „media, trolli și bloggeri”, pentru a-l discredita în pragul alegerilor parlamentare. De cealaltă parte, Președinția nu a oferit o reacție pe marginea acuzațiilor Blocului Alternativa.

Citește și: Președintele PAS reacționează la acuzațiile lui Ceban: O conservă a Kremlinului

Perciun, despre interdicția lui Ceban în România: Istoria are consecințe 

Reacții, după ce Ceban a fost interzis în România și Schengen: Frumos cadou de la PAS

Ceban, despre interdicția sa: E o înțelegere între Maia Sandu și Nicușor Dan

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării