main logo
472

Năstase s-a adresat la CSJ. Cere revizuirea deciziei emise de magistrați

Liderul Partidului Platforma DA a depus o cerere de revizuire la Curtea Supremă de Justiție, pentru că în dosarul electoral ar fi apărut circumstanțe noi.

Năstase s-a adresat la CSJ. Cere revizuirea deciziei emise de magistrați

Avocatul său susține că, în cadrul judecării cauzei privind invalidarea alegerilor locale noi, a fost încălcată procedura civilă. Totodată, Andrei Năstase a depus o plângere adresată Procurorului General, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

Mai exact, la judecarea cererii de recuzare a completului de judecători al Curții de Apel a participat un magistrat care nu mai era în drept să dețină calitatea de judecător, dat fiind atingerea plafonului limită de activitate de 65 de ani, spune avocatul.

Prin urmare, temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători, având în vedere că despre asta cei de la PPDA au aflat ulterior. „Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea și a încheierii Curții Supreme de Justiție, prin care recursul nostru a fost declarat inadmisibil”, se arată într-un comunicat emis presei.

Totodată, Partidul Platforma DA a depus o plângere motivată în adresa Procurorului General, căruia i-a solicitat să investigheze acțiunile și actele emise de judecătorii care au examinat dosarul cu privire la invalidarea alegerilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării