main logo
2227

Năstase, despre 15.000 de semnături pentru a candida: Cu Doamne ajută

Andrei Năstase se declară încrezător vă va aduna cele 15.000 de semnături necesare pentru a putea fi înregistrat la alegerile prezidențiale. Politicianul a declarat în cadrul emisiunii „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru că se bazează pe susținătorii săi.

Năstase, despre 15.000 de semnături pentru a candida: Cu Doamne ajutăImagine simbol

Politicianul a menționat că s-a aflat în spatele inițiativei de a modifica legislația, astfel încât președintele să fie ales de popor. Atunci, potrivit lui, grupul format a adunat 405.000 de semnături, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Aveți în față persoana care de-a lungul timpului a colectat semnăturile prima. Am avut în spate un partid, am avut în spate susținători, cum am și în momentul de față. Sunt inițiatorul unui grup care a strâns 405.000 de semnături pentru a modifica Constituția. Datorită acestui efort, avem dreptul de a alege președintele de către întregul popor. Mă sprijin pe susținătorii mei, pe oamenii cu care nu m-am despărțit niciodată din momentul în care am ieșit în spațiul politic. Cu Doamne ajută, sper că voi acumula acele 15.000-20.000 de semnături necesare pentru a accede în cursa prezidențială”, a spus Năstase în studioul Rlive TV.

Pentru a fi înregistrați în calitate de candidați independenți la prezidențiale, potențialii concurenți electorali trebuie să adune între 15.000 și 25.000 de semnături din minimum jumătate din raioanele Moldovei.

Știri.md amintește că fondatorul Platformei DA, ex-vicepremierul, Andrei Năstase, a anunțat în luna aprilie că va candida la alegerile prezidențiale din toamnă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării