main logo
1547

Năstase, critici la adresa lui Meleșcanu: Ca român, mi-a fost rușine

Andrei Năstase, viceprim-ministru şi ministru de Interne al Republicii Moldova, s-a arătat extrem de rușinat și dezamăgit de reacția ministrului român de Externe la criza politică din Republica Moldova.

Năstase, critici la adresa lui Meleșcanu: Ca român, mi-a fost rușineFoto: tvrmoldova.md

Năstase a criticat atitudinea lui Teodor Meleșcanu într-o intervenție pentru B1, transmite Știri.md.

Amintim că Meleșcanu a avut o poziție exact opusă de cea a Statelor Unite și Uniunii Europene, în sensul în care a susținut că i se pare normal ca în Republica Moldova să fie organizate alegeri anticipate: 

”În opinia mea, în situația gravă în care se găsește Republica Moldova, singura soluție este întoarcerea la electorat. Nu cred că e nicio problemă să fie alegeri parlamentare anticipate în 6 septembrie”. 

Aceasta era exact ”soluția” pe care o propusese partidul controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc. Meleșcanu a precizat atunci că asta este strict părerea sa, nu a ministerului pe care îl conduce.

”Ca român, m-am simțit jenat, mi-a fost rușine mie când am auzit ce a pronunțat domnul ministru Meleșcanu. După ce au venit statele mai îndepărtate de noi și ca limbă, și geografie, din toate punctele de vedere - Franța, Germania, Marea Britanie - cu mesaje corecte, care respectau votul popular, democrația, mie mi-a fost .... mi-e greu să-mi găsesc cuvintele.... mi-a fost rușine ca român de acea declarație făcută de domnul Meleșcanu!

Cred că trebuie luate măsuri urgente la nivelul politicii externe românești. Nu vreau să dau eu sfaturi, dar dacă va continua așa, dragostea noastră, a românilor de aici, față de decidenții din România va avea de suferit. 

Mi-e greu să vorbesc, să știți, pentru că știu că vorbele mele vor fi răstălmăcite, că se vor găsi tot felul de falși unioniști care mă vor ataca în continuare, pe banii contribuabililor români, care vin de la Ministerul Românilor de Pretutindeni și ajung la niște portaluri toxice, care-l slujesc pe Plahotniuc.

Am avut un sentiment de tristețe... Dar am trecut peste acest moment și a venit reacția oficială a statului român și am răsuflat toți ușurați”, a declarat Andrei Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării