main logo
275

Modificarea Legii Procuraturii: Partidul Șor cere amânarea examinării

Fracțiunea Partidului Șor în Parlament se declară contra proiectului pentru modificarea Legii Procuraturii și propun amânarea examinării acestuia la ședința de azi a Legislativului și organizarea audierilor publice.

Modificarea Legii Procuraturii: Partidul Șor cere amânarea examinăriiFoto: ipn.md

Declarația a fost făcută de către deputatul Denis Ulanov, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Maia Sandu și Igor Dodon duc o luptă pentru funcția de Procuror General, iar până la urmă, cineva din ei va câștiga. Oricine nu l-ar alege, un procuror ales politic va îndeplini indicațiile politice”, a declarat Denis Ulanov.

Acesta a mai menționat că fracțiunea Șor solicită organizarea audierilor publice asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii Procuraturii și, totodată, organizarea referendumului simultan cu alegerile locale.

Știri.md reamintește că vineri, miniștrii au votat un proiect de lege pentru modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. 

Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării