main logo
364

Mișcarea Civică Europeană lansează un apel către deputați

Mișcarea Civică Europeană, reprezentată de academicieni, poeți, istorici, profesori, semnatari ai Declarației de independentă, se adresează deputaților aleși în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, să se responsabilizeze și să constituie o majoritate parlamentară.

Mișcarea Civică Europeană lansează un apel către deputațiFoto: Ipn.md

În cadrul unui apel făcut public pe pagina de Facebook a mișcării, aleșii poporului sunt chemați să inițieze un dialog constructiv în baza Acordului de Asociere la UE și să elaboreze o Foaie de parcurs 2019-2022, transmite Știri.md cu refeirre la IPN.

Semnatarii apelului menționează că situația care se prefigurează riscă să arunce Republica Moldova în haos, să torpileze Acordul de Asociere cu UE, să schimbe orientarea politică și să federalizeze Republica Moldova. În opinia acestora, pentru depășirea stării de neîncredere între deputați, atât discuțiile, cât și documentele elaborate și semnate trebuie să poarte girul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova.

În apel este menționat faptul că există forțe din interior și din exterior interesate să submineze funcționarea Parlamentului. „Aceste forțe, aflate în misiune, cunosc prea bine că doar astfel poate fi asigurat drumul cel mai scurt spre federalizarea și dezmembrarea Republicii Moldova”, atenționează semnatarii.

Deputații sunt chemați „să se ridice la înălțimea responsabilităților politice care le revin”, să inițieze dialogul constructiv între deputați și fracțiuni, să facă funcționale instituțiile statului, să asigure prin Foaia de parcurs implementarea Acordul de Asociere cu UE și integrarea ireversibilă a Republicii Moldova în spațiul european.

Printre semnatarii apelului sunt deputați ai primului Parlament, precum Alexandru Arseni, Valentin Dolganiuc, Alecu Reniţă, Anatol Ţăranu, scriitorii Nicolae Dabija și Aurelian Silvestru, profesorul Aurel Dănilă, publicistul Vlad Pohilă, istoricul Anatol Petrencu etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării