main logo
4455

Ministrul milionar: 5 imobile, mașini luxoase și bani mari în conturi

Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, care a activat încă din anul 2000 în străinătate, este cel mai bogat membru al Guvernului Sandu.

Ministrul milionar: 5 imobile, mașini luxoase și bani mari în conturi

Potrivit declarației de avere depuse la Autoritatea Națională de Integritate, Brînzan a avut anul trecut venituri de milioane și deține imobile și mașini de lux atât în străinătate, cât și în R. Moldova, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Vadim Brînzan a declarat venituri pentru anul trecut din dividente și dobânzi în sumă de 178 mii de euro.

La capitolul imobile a trecut  cinci apartamente, două case și o vilă. Unul dintre apartamente se află în străinătate și a fost cumpărat în 2014 cu 650 mii de dolari. Celelalte patru apartamente sunt în R. Moldova și au o valoare totală de peste două milioane de lei.  În trei apartamente Brînzan a investit în anul 2017.

De asemenea, familia Brînzan este proprietara unei case de 600 metri pătrați care a costat peste 1,6 milioane de dolari.

În acest an, Vadim Brînzan și-a cumpărat un „Lexus” cu 52 mii de euro, iar anul trecut a achiziționat un „Porsche” care a costat tot peste 52 mii de euro. Familia mai deține alte trei autoturisme la fel de scumpe.

Familia Brînzan a reușit să-și facă economii, depozitând în bănci aproximativ 1,8 milioane de dolari, iar alte 456 mii de dolari le-a declarat la rubrica „ fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare”.

Vadim Brînzan a făcut și investiții în Florida, SUA în diferite companii în valoare totală de peste două milioane de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării