main logo
4737

Microfoane rupte și stropire cu apă: Prezidiul Parlamentului, blocat

Noi îmbrânceli în Parlament. Asta după ce deputații PSRM și Pentru Moldova au început a vota proiectele legii bugetului fără ca acestea sa fie prezentate de ministrul Finanțelor în Parlament.

Microfoane rupte și stropire cu apă: Prezidiul Parlamentului, blocatFoto: știri.md

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a încercat să prezideze ședința, dar a fost întrerupt de deputații din opoziție care l-au înconjurat și i-au închis microfonul, transmite Știri.md.

Socialistul s-a mutat la alt microfon din prezidiu, însă deputații l-au închis.

Între timp au fost rupte două microfoane, iar șeful fracțiunii PAS din Parlament a aruncat cu apă din prezidiu spre președintele comisiei juridice, Vasile Bolea, care era într-o dispută cu deputatul Sergiu Litvinenco în timp ce îl apăra pe Batrîncea la prezidiu.

Apoi spiritele s-au calmat, deputații au ieșit din sală, iar ședința Parlamentului a trecut din nou în regim de pauză.

Deocamdată, nu se ştie când va fi reluată activitatea Parlamentului şi dacă deputaţii vor mai reveni în sala de ședințe.

Imagini de la fața locului au fost publicate de deputata socialistă Adela Răileanu:

Știri.md amintește că înainte de pauza de o oră, vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea, i-a acordat cuvântul vicepremierului Serghei Pușcuța, care a încercat să prezinte proiectul politicii bugetar-fiscale din loja guvernamentală, dar a fost huiduit de deputații din opoziție, care au scandat: „Rușine!”, „Rușine!”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării