main logo
4294

Maia Sandu: Familia prim-ministrului a monopolizat exportul de nuci

„Familia prim-ministrului a monopolizat exportul de nuci şi dictează prețurile pe piaţă. Oamenii care se ocupau de această cultură s-au pomenit în prag de faliment". Asta a declarat Maia Sandu, prezentă la emisiunea ÎnPROfunzime.

Maia Sandu: Familia prim-ministrului a monopolizat exportul de nuci

„Am promis oamenilor cu care m-am întâlnit la piață că am să vorbesc despre asta la televizor și am vorbit despre lucrul acesta și cu oameni de afaceri. De exemplu problema nucilor, exportul nucilor. Agenții economici care se ocupau până acum de aceasta cultură nu mai pot exporta, am fost la piață și am văzut oameni care se plâng că prețurile la nuci au scăzut dramatic.

Pentru că familia prim-ministrului a monopolizat exportul de nuci și respectiv dictează prețurile în țară. A scăzut prețul dramatic pentru oamenii sărmani care cresc nuci în curte și toamna vin să facă un ban și toate business-urile mai mici care se ocupau de acestă cultură acum s-au pomenit în prag de faliment pentru că s-a creat un monopol. Pe lângă toate celelalte monopoluri pe care le avem s-a mai creat unul. Iaăa familia prim-ministrului a decis să se îmbogățească pe seama acestui monopol.

Acesta este un exemplu de schemă. Despre asta vorbesc oamenii și agenții economici care ne-au spus despre această problemă și care au încercat să ajungă în instituțiile publice și să afle un răspuns și asta li s-a spus din aceste instituții publice că „nu putem să rezolvăm, este cineva care vine din familia prim-ministrului", transmite Ştiri.md cu referire la inprofunzime.protv.md

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării