main logo
367

Krijanovski și Krasnoselski, în discuții privind formatul 5+2

Schimbările în componenţa conducerii ucrainene nu au diminuat interesul Ucrainei în continuarea dialogului moldo-transnistrean.

Krijanovski și Krasnoselski, în discuții privind formatul 5+2Foto: tvrmoldova.md

O declaraţie în acest sens a făcut reprezentantul special al Ucrainei în procesul de negociere a reglementării transnistrene, Viktor Krijanovski, în ajun, la întrevederea de la Tiraspol cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, transmite Știri.md

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, diplomatul a subliniat că problemele pe care le gestionează "rămân a fi deosebit de actuale şi în timpul noii guvernări de la Kiev".

Părţile au discutat "aspectele actuale ale cooperării bilaterale între state, precum şi situaţia procesului de negocieri dintre Chişinău şi Tiraspol".

Krasnoselski a subliniat importanţa participării Ucrainei la formatul "5+2", care este un garant şi un mediator al reglementării moldo-transnistrene, iar reprezentanţii acesteia participă la operaţiunea de menţinere a păcii.

"Există încă o mulţime de întrebări deschise - de ordin economic, cultural şi umanitar, care, din păcate, nu sunt rezolvate, din motive obiective şi subiective. Dacă în 2017-2018 noi remarcam schimbări pozitive, acorduri şi implementarea acestora, astăzi vedem stagnare, stoparea negocierilor şi intensificarea tensiunii între Moldova şi Transnistria", a spus Krasnoselski.

El a atras atenţia reprezentantului special al Ucrainei asupra "situaţiei cu blocarea conturilor mai multor întreprinderi transnistrene în băncile moldoveneşti".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării