main logo
320

Krasnoselski intenționează să se întâlnească pe 4 iunie cu Dmitri Kozak

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a declarat că la începutul săptămânii viitoare la Tiraspol va veni în vizită "reprezentantul special al lui Vladimir Putin pentru Nistru, vicepremierul FR, Dmitri Kozak", şi marţi, 4 iunie, el se va întâlni cu oficialul rus.

Krasnoselski intenționează să se întâlnească pe 4 iunie cu Dmitri KozakFoto: 24smi.org

Potrivit Infotag, despre aceasta liderul de la Tiraspol a anunţat în ajun, la întrevederea cu colectivul Ministerului Finanţelor, menţionând că intenţionează să discute cu înaltul oaspete o varietate de probleme care îi îngrijorează pe locuitorii Transnistriei, transmite Știri.md.

El a explicat că, în primul rând, este vorba de două subiecte: "simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruse pentru transnistreni, precum şi folosirea de către ruşii transnistreni a capitalului matern pe teritoriul republicii".

"Noi propunem ca acest capital matern rus să fie aplicat în privinţa a două componente - locuinţa şi educaţia. Şi gata. Altceva nu mai trebuie", a spus Krasnoselski.

După cum a informat anterior INFOTAG, vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Kozak, a fost numit în iulie 2018, printr-un decret al lui Vladimir Putin, "reprezentant special al Preşedintelui FR pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Republica Moldova". La începutul săptămânii viitoare, el va vizita Moldova pentru prima dată în această funcţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării