main logo
689

Krasnoselski: Discuțiile despre federalizarea Moldovei sunt niște speculații

Președintele autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene, Vadim Krasnoselski, a reamintit că doar poporul său are dreptul de a decide statutul Transnistriei.

Krasnoselski: Discuțiile despre federalizare sunt niște speculațiiFoto: novostipmr.com

Toate discursurile politicienilor moldoveni despre federalizarea țării nu sunt decât speculații politice în lupta pentru putere. Declarația îi aparține președintelui Vadim Krasnoselski și a fost spusă în direct la primului canal TV transnistrean, transmite Știri.md cu referire la novostipmr.com.

În opinia lui, în favoarea acestui lucru vorbește și incoerența declarațiilor politicienilor moldoveni.

"Aduceți-vă aminte: ba declară federalizarea, apoi un statut special, după păstrarea legii din 2005, apoi federalizarea din nou, apoi renunță la cuvintele lor. Acum, din nou, la granița crizei politice, își amintesc de federalizare, de statutul special și apoi au refuzat declarațiile lor. Nu îi mai înțelegi - iată care e problema", a spus șeful Transnistriei.

Chiar și dacă aceste declarații au fost citite într-o singură manieră, să-i crezi ar fi foarte greu. Transnistrenii își amintesc bine ce a costat asigurarea conducerii moldovenești în privința soluționării pașnice a conflictului: în fiecare an despre aceasta le amintește data tristă de 19 iunie.

"Să ne amintim decizia parlamentului din 1992, când toată lumea a garantat o soluție pașnică a problemei și două zile mai târziu a început războiul. Cum să crezi? Cum să crezi cuvintele acestor politicieni? Am crezut în Lege și în Constituție. Dar dacă să luăm Constituția statului vecin și legea din 2005, acolo totul este scris și statutul Transnistriei este determinat: fără steag, fără imn, fără patrie, fără cinste și demnitate. Nouă nu ne convine", a spus Vadim Krasnoselski.

Președintele autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene a dat de înțeles: cu Transnistria se va putea de vorbit în condiții egale, după ce Moldova își va schimba legile discriminatorii față de statul nostru și va crea o platformă legală pentru dialog.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării