main logo
1484

Krasnoselski afirmă că Chișinăul a primit exemple de arme occidentale

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, afirmă că Chișinăul a primit exemple de arme occidentale pentru a se pregăti de „înarmare”.

Krasnoselski afirmă că Chișinăul a primit exemple de arme occidentale

„Se creează impresia pregătirii unui război cu Transnistria”, a menționat Krasnoselski în cadrul unui interviu acordat postului TV Center, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Chișinăul a început să primească exemple de arme occidentale pentru a se pregăti de înarmare. Se creează impresia pregătirii unui război cu Transnistria.

Cunoaștem din istorie, când a înarmat armata georgiană, a existat o militarizare totală. La ce a dus? La războiul împotriva Osetiei, la uciderea soldaților ruși de menținere a păcii. Și în cele din urmă - la recunoașterea Osetiei de Sud și a Abhaziei”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Ministra de Externe a Marii Britanii, Liz Truss, a declarat că „Moldova trebuie echipată conform standardelor NATO”, pentru a putea face față unui eventual atac din partea Rusiei. Truss a declarat că au avut loc discuții cu aliații despre cum să ajute națiunile mai mici să se apere.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a arătat indignat de aceste declarații. „Avem nevoie de pace, dar nu de planurile militare NATO”, a comentat Dodon, menționând că „principalul avantaj geopolitic al țării noastre este statutul de neutralitate”. Totodată, socialiștii au cerut explicații de la conducerea de vârf a țării după aceste declarații.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării