main logo
2052

Kommersant: Scandalul sexual va fi folosit pentru a schimba ambasadorul

"Noul scandal de la Ambasada Moldovei în Federaţia Rusă, la fel ca şi cel anterior, va fi cel mai probabil folosit pentru schimbarea ambasadorului", se relatează într-un articol publicat vineri în ziarul rus "Kommersant".

Kommersant: Scandalul sexual va fi folosit pentru a schimba ambasadorulFoto: știri.md

Potrivit Infotag, autorii publicaţiei au reamintit că la sfârşitul anului 2020, preşedintele de atunci Igor Dodon l-a rechemat pe ambasadorul Andrei Neguţa la Chişinău, acuzându-l de complicitate la contrabandă, transmite Știri.md.

Dosarul penal împotriva acestuia se află încă pe masa procurorilor.

"Ambasada Moldovei în Rusia este din nou în centrul unui scandal - acum de natură sexuală, iar ambasadorul Vladimir Golovatiuc a fost acuzat de hărţuire sexuală", notează ziarul.

Actualul ministru interimar al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a spus că "soarta de mai departe a ambasadorului o va decide noul Guvern, care va fi aprobat în viitorul apropiat".

Jurnaliştii au subliniat că "direcţia rusă pentru Chişinău este importantă atât în ceea ce priveşte relaţiile comerciale şi economice, cât şi în ceea ce priveşte problemele de securitate: Rusia este o ţară garant a soluţionării conflictului transnistrean".

"Preşedintele Maia Sandu are nevoie la Moscova de cineva în care să aibă încredere. Problema cu ambasadorul va fi rezolvată după construirea verticalei puterii în ţară, ceea ce se va întâmpla destul de curând. Ca urmare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, Partidul "Acţiune şi Solidaritate", fondat de preşedintele Maia Sandu şi care o susţine pe deplin, a primit o majoritate în Parlament, ceea ce permite guvernarea ţării fără alianţe şi coaliţii", au spus autorii articolului.

Știri.md amintește că fostul deputat PSRM și actualul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Din fericire, femeia a reușit să fugă din reședința ambasadorului.

Cazul ar fi avut loc cu 3 săptămâni în urmă. Ambasadorul Golovatiuc a chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hol, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul său gol și excitat sexual. Doar datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului.

După incident, acesta a părăsit teritoriul Federației Ruse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării