201
0
Joseph Daul: Noua schimbare la Chișinău aduce speranță și creează așteptări
201
0

„Această nouă schimbare la Chișinău aduce multă speranță, dar creează și mai multe așteptări”, este declarația președintelui Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, afla într-o vizită la Chișinău.

„Trebuie să știți că 100 de zile cu o nouă guvernare nu pot schimba ceea ce a fost distrus și corupt timp de ani de zile. Lupta împotriva corupției, o justiție independentă și respectarea statului de drept necesită multă muncă, din multe direcții”, a comentat Joseph Daul în cadrul întrevederii cu prim-ministra Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„În toamna anului 2018 dumneavoastră ne-ați transmis un mesaj: «Prieteni, chiar dacă prezentul pare sumbru, nu vă pierdeți speranța în viitor. Am certitudinea că unitatea dintre partidele membre ale PPE, precum și rezistența și dorința de schimbare a cetățenilor Moldovei arată că vă așteaptă un viitor mai bun!». Ați avut mare dreptate. Ne-ați încurajat. Cetățenii Republicii Moldova au continuat să lupte pentru democrație, pentru respectarea drepturilor omului, statul de drept. Și, iată, schimbarea a venit. De-acum încolo avem tare mult de lucru ca să punem în aplicare toate angajamentele pe care le-am făcut, ca să construim o țară cu adevărat democratică, ca să construim un stat de drept”, a declarat la rândul său premierul Maia Sandu.

Joseph Daul se află la Chișinău la invitația Maiei Sandu. Acesta a avut o întrevedere și cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, iar pentru ziua de mâine are preconizată o întrevedere cu președintele Igor Dodon.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter