main logo
456

Iurie Leancă: Sper că într-o bună zi România și Republica Moldova vor împărtăși același viitor

Sper că într-o bună zi România și Republica Moldova vor împărtăși același viitor.

Leancă: Într-o bună zi România și Moldova vor împărtăși același viitor

Declarația a fost făcută de Iurie Leancă, în cadrul unui interviu acordat publicației Politico, privind candidatura sa pentru alegerile europarlamentare din 29 mai 2019 pe lista partidului Pro România condus de Victor Ponta, transmite Știri.md.

„România și R. Moldova împărtășesc aceiași istorie, aceiași limbă, aceiași cultură și sper că vom împărtăși același viitor”, a declarat Iurie Leancă.

Iurie Leancă le-a mărturisit jurnaliștilor că din funcția de europarlamentar va milita activ pentru oferirea unei perspective clare pentru Republica Moldova de a adera la spațiul comunitar și că își dorește să contribuie la extinderea Uniunii Europene spre Est.

Conform Politico, din cei circa 20 de candidați la alegerile europene care candidează pentru o altă țară decât cea de origine, unicitatea lui Iurie Leancă e faptul că este din afara Uniunii Europene.

Cooperarea dintre Iurie Leancă și Victor Ponta a început în perioada 2013-2014, când cei doi politicieni se aflau la cârma Guvernelor de la Chișinău și București. 

În acea perioadă a avut loc cea mai mare ascensiune a relațiilor bilaterale și tot atunci, conform Barometrului de Opinie Publică, încrederea cetățenilor din Republica Moldova în România a înregistrat cel mai înalt indice de 83%.

Amintim că, la 23 ianuarie 2019, PPEM și Pro România au semnat un Acord de Colaborare prin care își propun accelerarea procesului de integrare națională a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării