138
0
Iurie Leancă pledează pentru un spațiu unic cu România în cadrul UE
138
0

Fostul premier Iurie Leancă este de părere că R. Moldova a ratat momentul din 2015 când ar fi avut o adevărată perspectivă europeană, motiv pentru care acum șansa este de a crea un „spațiu unic” cu România, în cadrul Uniunii Europene.

„Că va fi Unire de facto sau va fi Unire de jure, asta trebuie s-o decidă cetățenii”, a mai declarat Leancă într-un interviu cu Europa Liberă, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

Fostul premier, care candidează la europarlamentare pe un loc eligibil, pe lista partidului Pro România, a mai argumentat că financiar, România și-ar putea permite să finanțeze unirea cu R. Moldova: „Nu e o problemă mult prea mare să investească anual în Republica Moldova. De principiu m-am înțeles cu dl Ponta și cred că o să facă și o inițiativă legislativă, astfel încât să fie la nivel de lege în România ca de exemplu un procent din bugetul național anual să meargă în proiecte din Republica Moldova, inclusiv la pensii, supliment la pensii, inclusiv la nivel de dezvoltare a comunelor”, a declarat Leancă în interviul cu Europa Liberă.

Citește și
article image
UE: Miniştrii Finanţelor susţin simplificarea...
0
70
article image
Albania vrea să devină membră a Uniunii Europene
0
180