main logo
456

Ion Ceban: PSRM a înaintat sute demersuri cu privire la ilegalitățile din Primărie

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că în ultimii ani socialiștii au înaintat organelor de drept sute de demersuri cu privire la ilegalitățile comise de către administrația precedentă și a demascat scheme infracționale aplicate la nivel municipal.

Ceban: PSRM a înaintat demersuri referitor la ilegalitățile din PrimărieCeban: PSRM a înaintat demersuri referitor la ilegalitățile din Primărie

În această perioadă, nu a văzut însă nicio propunere, acțiune sau inițiativă pentru Chișinău de la Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Declarații în acest sens, Ion Ceban a făcut în cadrul unor dezbateri pe care le-a organizat și la care l-a invitat și pe candidatul PPPDA, Andrei Năstase, dar ultimul nu a dat curs invitației, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Am făcut publice schemele de corupție, începând cu parcajele și finalizând cu schemele legate cu transportul, începând de la cele cu delapidarea proprietății municipale și finalizând cu cele legate de traficul de influență, începând cu cele care au loc în procesul de alimentare a copiilor, care au fost otrăviți, și finalizând cu ceea ce se întâmplă cu procurarea echipamentelor în instituțiile de sănătate”, a notat Ion Ceban, care a propus ca primul subiect al dezbaterilor să fie combaterea corupției la nivel municipal.

Potrivit lui Ion Ceban, este regretabil faptul că un concurent electoral se ascunde și nu vine să răspundă la întrebările legate de problemele existente în municipiul Chișinău. Ion Ceban a mai spus că va organiza și mâine dezbateri, despre construcțiile ilegale din Chișinău și despre soluțiile care pot combate acest fenomen.

Solicitat de IPN, Andrei Năstase a declarat că merge la întâlniri cu cetățenii în teritoriu, are o agendă deja stabilită, pe care nu o „coordonează nici cu Ceban, nici cu patronii săi – Plahotniuc și Dodon”.

În cadrul alegerilor locale noi din 20 mai, Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a obținut 40,97%, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr – 32,12%. Cei doi au acces în turul doi de scrutin, care urmează se desfășoare pe 3 iunie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării