main logo
521

Grupul Partidului Popular European din Parlamentul Europei respinge orice legătură cu Ilan Şor

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul Europei respinge orice legătură cu primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, şi cu partidul său.

PPE din Parlamentul Europei respinge orice legătură cu Ilan ŞorGrupul Partidului Popular European din Parlamentul Europei respinge orice legătură cu Ilan Şor.

Potrivit agenţiei Infotag, într-un comunicat al PPE se menţionează că vizita la Orhei a deputaţilor europeni Fulvio Martusciello, Stefano Maullu, Alberto Cirio, Salvatore Domenico Pogliese şi Tomas Zdechovsky şi declaraţiile făcute de aceştia nu reprezintă poziţiile în materie de politică externă ale grupului Partidului Popular European din Parlamentul European. 

„Partidul Popular European nu are nimic în comun cu domnul Şor şi partidul său", se arată în declaraţie, ai cărei autori amintesc că, la începutul lunii decembrie 2017, PPE "a primit în sânul său în calitate de membri observatori Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, şi Platforma Dreptate şi Adevăr, condusă de Andrei Năstase".

Autorii susţin că au încredere că aceste două formaţiuni reprezintă orientarea proeuropeană, democrată, dar şi angajamentul faţă de lupta împotriva corupţiei de care Republica Moldova are nevoie în prezent.

O delegaţie a PPE, formată din cinci deputaţi europeni, a sosit în vizită la Orhei pe 22 ianuarie, la invitaţia primarului Ilan Şor. Potrivit comunicatelor partidului său, în cadrul mai multor întrevederi ei au făcut un şir de declaraţii în susţinerea lui Şor, condamnat de instanţă la 7,5 ani de închisoare pentru escrocherii financiare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării