main logo
3389

Grosu, cu aluzii la Dodon: Vom stabili un nou contact cu Federația Rusă

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că actuala guvernare va stabili din nou dialogul cu Federația Rusă, asta chiar dacă cei care au o relație mult mai apropiată cu Rusia sunt socialiștii, în frunte cu Igor Dodon.

Grosu, cu aluzii la Dodon: Vom stabili un nou contact cu Federația RusăFoto: știri.md

Potrivit lui Grosu, parlamentarii moldoveni au primit invitații de la omologii din Federația Rusă cu privire la vizite de lucru, dar detaliile în privința acestora deocamdată nu au fost convenite, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„O să discutăm și o să convenim. Vom avea o vizită împreună cu președinții din comisiile parlamentare, o să ne intersectăm pe platforme internaționale și vom conveni asupra unor întâlniri. Dorim să stabilim un contact permanent cu ei. Știm că monopolul privind dialogul cu Federația Rusă era stabilit de altcineva, dar acum trebuie să demonstrăm că noi suntem parteneri predictibili și să comunicăm, ca să avem o relație de încredere”, a declarat Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Amintim că, după alegerile parlamentare anticipate din această vară, majoritatea mandatelor a fost preluată de către formațiunea PAS, iar cei din blocul PSRM-PCRM au trecut în opoziție. 

Partidul Socialiștilor este considerat un partid de orientare geopolitică pro-rusă, Igor Dodon efectuând numeroase vizite de lucru anume la Moscova. După alegeri, reprezentanții de vârf ai Federației Ruse i-au felicitat pe deputații PAS, menționând că ei sunt pregătiți să coopereze cu toți cei care sunt la guvernare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării